Voor zij die houden van cultuur en winkelen is kunststad Leuven een absolute aanrader. Onze B&B is de ideale uitvalsbasis voor wie alle facetten van deze boeiende stad wil ontdekken.

Wij zetten voor jullie alvast enkele Leuvense hotspots op een rijtje en geven graag een overzicht van de komende activiteiten.

 

Wat valt er te beleven in leuven?

Agenda van de Stad Leuven

     http://www.leuven.be/agenda

* Hapje Tapje  - www.hapje-tapje.be

Culinaire proevertjes en biermarkt in het centrum van Leuven.

 

Wat loont zeker een bezoekje in Leuven?

M Museum (Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven) : Dit indrukwekkende museumgebouw van de Belgische architect Stéphane Beel huisvest niet enkel een historische collectie, maar presenteert ook tijdelijke tentoonstellingen. Ontdek de wisselende agenda van M op www.mleuven.be

 

Het Groot Begijnhof : Dit stukje Unesco Werelderfgoed uit de 13de eeuw is een betoverend stukje pure rust midden in de stad.

 

Brouwerijen : In en om Leuven kunt u verschillende brouwerijen bezoeken. De brouwerij van Stella is de grootste en bekendste (Vuurkruisenlaan 4, 3000 Leuven - www.brouwerijbezoeken.be), maar ontdek zeker ook de 3 artisanale bieren in brouwerij Domus (Tiensestraat 8, 3000 Leuven - www.domusleuven.be)

 

Shopping : Het centrum van Leuven telt een 1.000-tal handels- en horecazaken. Het aanbod is jong en veelzijdig en voor elk budget is er wat wils. Tip: Op donderdag is er in Leuven avondshopping en blijven een aantal winkels open tot 20u.